Att reparera Turbon själv är svårt

Att reparera Turbon själv är svårt

Det är väl inte omöjligt, men om man vill ha ett bra resultat är det ärligt talat inte så enkelt att fixa Turbon själv som man skulle kunna tro. Även om man är duktig på att skruva och gillar att fixa med bilen, så är det långt ifrån säkert att resultatet blir så bra. Man vill ju att Turbon ska funka i längden, och det har visat sig att ”bonnameckade” bilar kan ha sina nackdelar, även om de funkar under en kort tid. Vill du ha ordning på din Turbo, gör du klokast i att anlita ett proffs direkt, så slipper du besvär och besvikelser. Reparera Turbo i Göteborg är lika enkelt att få gjort som i resten av landet. Det finns folk som är experter, och det är bara att kontakta något av dessa företag, exempelvis här:http://www.scanditurbo.se/.

 

 

Låt proffs göra jobbet

Det är inte rekommenderat att försöka sig på att laga Turbon själv. Då funkar den helt enkelt inte lika länge som en som är fabriksrenoverad. Delarna är känsliga och sitter ganska hårt fast. Det som är problemet är balanseringen av axeln om du tar ut den. Det finns en del som vill byta glidlager själva, men då måste man märka upp hur turbinhjulen sitter innan, så att man inte sabbar för mycket av balanseringen. Resultatet blir betydligt bättre om ett proffs gör jobbet.

 

Reparera, byta eller köpa nytt

Oavsett om det gäller Turbo, dieselpumpar, spridare eller matarpumpar vill man ofta reparera i möjligaste mån för att slippa köpa nytt. Men ibland vill man ju byta eller förnya grejorna. När man har bestämt sig för det, kan man ofta köpa nytt hos samma företag som man brukar anlita för reparationerna. Då märker man ofta att sakerna håller mycket längre för att de är av bra kvalitet – så sparar man både tid och pengar.