Att välja förskola i Svedala

07 oktober 2020 jonas olsson

Barnen växer så det knakar. Först är de små söta bebisar som ligger i vaggan. Undrande stirrar de på allt och alla. Sen hips vips är det dags för dem att börja i förskolan. Har man äldre barn är det kanske ett givet var de ska gå. Till samma skola som syskonen, förstås. Så är det många som tänker. 

Annat är det för nya föräldrar. Det finns en hel uppsjö av nya och gamla förskolor att välja bland. Och man är så upptagen med att ta hand om barnet! Det kan kännas svårt att välja. Särskilt när man inser hur viktigt det är att det blir rätt.

 

Tänk på dessa detaljer

Boka ett besök på två eller tre förskolor. Observera noggrant hur barnen behandlas. Hur är stämningen? Verkar personalen gilla barn? Ser barnen som går där glada ut? Hur blir du själv bemött? Ställer de frågor om ditt barn? 

Inskolningen sker via två olika metoder idag. Den traditionella och den föräldraaktiva. Det är viktigt att du väljer vilken av dessa du vill att ditt barn ska få ta del av. Magkänslan säger också mycket. Känns det bra är det större chans att ditt barn kommer att trivas där. 

Hur många barn finns det där? Ju mindre ditt barn är, desto bättre med små grupper. Färre barn betyder också lägre ljudnivåer. Personalen kan uppskatta barnens olikheter och ge dem det de behöver. När det gäller personalen, får du även fråga om deras utbildning och kvalificering. Dessa är särskilt viktiga när det uppstår svårigheter. Kommer de att kunna hantera dem?

Finns det möjlighet till olika aktiviteter? Det är viktigt för barn att utveckla sin motorik. Det gör de genom att springa, hoppa, klättra… Ger den förskola i Svedala du tänkt på möjlighet för detMaten är också viktig. Det krävs rätt näring för att orka med!

Fler nyheter