Avsättning till tjänstepension

08 augusti 2021 Helen Johansson

editorial

En regelbunden inkomst i pensionsåldern

Många människor tror att den statliga pensionen är det enda de kan lita på när de blir gamla, men så är helt enkelt inte fallet. Om du har varit anställd under ditt arbetsliv är chansen stor att du också har betalat in till ett tjänstepensionssystem. En tjänstepension är en pensionsplan som tillhandahålls av din arbetsgivare, och den är utformad för att ge dig en regelbunden inkomst när du når pensionsåldern. I det här blogginlägget tar vi en titt på hur tjänstepensioner fungerar och varför de är så viktiga.

image

Ekonomisk trygghet

Hur fungerar en tjänstepension?
De flesta människor börjar betala in till sin tjänstepension när de börjar jobba. Din arbetsgivare betalar vanligtvis också in en avgift, och dessa avgifter dras från din lön innan skatt dras. Pengarna som betalas in till din pensionspott kommer sedan att investeras så att de kan växa med tiden. När du når pensionsåldern kan du antingen ta ut pengarna som ett engångsbelopp eller använda dem för att ge dig en regelbunden inkomst (så kallad livränta).

Varför är tjänstepensioner viktiga?
Det finns ett antal skäl till varför det är viktigt att ha en tjänstepension. För det första kan en tjänstepension ge dig ekonomisk trygghet när du blir gammal. Den kan också bidra till att minska ditt beroende av den statliga pensionen, vilket är något som blir allt viktigare med tanke på de senaste ändringarna av den statliga pensionsåldern. 

Om du har varit anställd under ditt arbetsliv är det troligt att du har betalat in pengar till ett tjänstepensionssystem. En tjänstepension är en pensionsplan som tillhandahålls av din arbetsgivare, och den är utformad för att ge dig en regelbunden inkomst när du når pensionsåldern. I det här blogginlägget har vi tagit en titt på hur tjänstepensioner fungerar och varför de är så viktiga. Om du har några frågor om din egen tjänstepension eller pensionsplanering i allmänhet, tveka inte att besöka www.afaforsakring.se för mer information.

Fler nyheter