Bilen kommer ingenstans utan hjul

Många planerar för bilsemester i år. Det är praktiskt och har många andra fördelar också. Exempelvis bestämmer du själv över din packning jämfört med att flyga eller åka på gruppresa. Du kan ta med det du har plats för helt enkelt. Bland vänner och familj finns det oftast många olika viljor. Någon vill campa, andra vill ta färjan till en ö, somliga vill ta dagen som den kommer. Att vara flexibel är ett stort plus för att hålla så många som möjligt, så nöjda som möjligt. Självklart bör du se över bilen innan avfärd. Är det något som behöver trimmas? Ska oljan bytas, GPS:en uppdateras eller behöver du fixa inredningen och göra plats för leksaker, skärmar och solhattar?

 

Årstider med olika krav

Känner du till att du kan hyra in hjulen på hotell? Det finns olika nivåer på vad som ingår, men du har alltid en försäkring från stöld och brand. När du behöver göra ditt däckbyte i Ramnäs, välj en verkstad som har färdiga paket för förvaringen. Det gör ditt liv som bilägare ganska bekymmersfritt. Dessutom kan du ju använda ditt garage eller din källare till något roligare än förvaring. Här hittar du din lokala verkstad: https://www.emilsdackverkstad.se/ 

 

 

Sommar eller vinter spelar mindre roll

Det finns många roliga utflyktsmål i Sverige. Har du kört Höga kusten, Silvervägen eller St Olavsleden? Där får du både fantastiska vyer och kultur längs vägen. De flesta större vägar har en historia som är spännande. Låt de större barnen läsa på innan avfärd så de kan berätta om vikingar, pilgrimer och handelsrutter som ni sedan kör på. Eller välj att göra en tidsresa och ta med barnen eller kompisarna till platser som var viktiga för dig när du växte upp. Kanske dina föräldrar tog turer till grannländerna, hälsade på släkten i Norrland eller badade på Öland?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *