Bygg dina drömmar av ek

Bygg dina drömmar av ek

Ekspecialister

Är du i byggartagen och behöver bra ekvirke? Kanske bygger du om ditt stall eller liknande? Då är Kårek AB det du söker. Detta sågverk med snickeriverkstad är specialiserat på ek och tillverkning och förädling av ekprodukter. De har även flera torkanläggningar och en maskinpark för specialarbeten. De tillverkar ekstolpar, specialsågat virke för bland annat stall, broar och korsvirkeshus, och en stor del av deras tillverkning går till naturreservat och nationalparker. De levererar specialanpassade ekplank till stora svenska boxtillverkare, samt även till Danmark, Norge och Island. Förutom ekvirke och stolpar kan du även få tag på kinaoljor och skruvar och dylikt hos Kårek AB. 

Ett användbart träslag

Ek är ett mycket hårt och starkt träslag som är motståndskraftigt mot röta, vilket gör det till ett mycket eftertraktat virke som fungerar utmärkt utomhus. På Kårek AB’s hemsida går det att se ett flertal exempel på vad du kan använda ditt ekvirke till om du skulle behöva inspiration. Du kan exempelvis bygga odlingsbänkar, möbler av olika slag, skyltar, eller om du vill ta dig an ett större projekt går ek även utmärkt att använda till att bygga bryggor, broar, fågeltorn och stallinredning. Så det är bara din fantasi som sätter gränser för vad du kan göra med ditt ekvirke. Oavsett om du behöver ekvirke till en simpel skylt eller om du ska bygga ett stort fågeltorn har Kårek AB allt du behöver. 

 

Så hittar du Kårek AB

Om du är i behov av ekvirke eller något annat som Kårek AB erbjuder går det att hitta dem på Lageredvägen 2 i Knäred, Halland. Det går även bra att ringa eller mejla dem. Telefonnummer: 0430-50413, 073-8003251, 0430-53107. Mejladress: info@ekstolpar.se. Det spelar ingen roll om du är en privatperson eller ett större företag eller till och med en nationalpark, Kårek AB har ekvirke för vad du än kan tänkas bygga.