En fest med succémat – Catering från din favoritrestaurang

Nalkas det fest? Kanske är det dags att planera ett bröllop eller dop? Oavsett tillfälle kan det vara en god idé att lämna matlagningen åt någon annan vid ett större evenemang. Det är då cateringfirmor är alldeles utmärkta. Få maten levererad färdig att ätas, och lägg din energi på att ha roligt under festen eller evenemanget istället!

 

Vad är catering?

Catering innebär att mat levereras till din fest eller evenemang färdig att ätas. Det förekommer även att maten lagas på plats, oftast vid bröllop och liknande. Vissa cateringfirmor erbjuder även serveringspersonal så du som värd slipper ordna det separat. Men det är olika från firma till firma. Ofta erbjuder cateringfirmor färdiga menyer att välja bland, men det går ofta att anpassa dem eller komma med helt egna menyförslag. Det vanliga är att de har ett fast pris per person och vid större evenemang med många gäster kan man ibland erbjudas ett rabatterat pris.

Bara tanken på att laga mat åt ett femtiotal personer eller mer ger de allra flesta svettningar. Att dessutom hålla i alla andra förberedelser som festen eller evenemanget kräver är ofta alldeles för mycket för en eller ett par personer att ansvara för. Det kan därför vara väl värt att spendera lite extra pengar på att lämna matlagningen åt proffsen och själv slippa axla det ansvaret.

Idag erbjuder många restauranger catering. Därför är det inte omöjligt att din favoritrestaurang kan ordna maten till din fest eller ditt evenmang!

Att välja cateringfirma

Om du är på jakt efter catering i Simrishamn kan Röken by Sonesson vara ett alternativ. Det är en restaurang belägen alldeles intill Östersjön i Simrishamn som utöver restaurangverksamheten även erbjuder catering. De erbjuder catering i form av buffér både enligt fasta menyer och önskemål. Vid bröllop och fester har du som värd helt makten och kan välja vad du vill bjuda gästerna på.