En smakrik italiensk afton

En smakrik italiensk afton

Enkel och snabb hämtmat för en fredagskväll med familjen? Pizza såklart! Men glöm den där sliskiga, tråkiga pizzan från gatuköket nere på hörnet. Varför inte lyxa till det med en god pizza från en äkta Italiensk restaurang? Bor du i Vasastan har du t.ex. härliga Ciao Ciao Quattro nära till hands. Alla har vi vår favorit när det gäller pizza men det betyder inte att man ska snåla på kvalitet. Eller varför inte våga prova på något nytt? Att beställa pizza från en äkta italiensk restaurang garanterar dig de finaste italienska råvarorna och en smakupplevelse du sent kommer glömma.

 

 

 

Som Italien, fast i Sverige

Tar man sig till en italiensk restaurang kan upplevelsen bli så mycket mer än bara själva maten i sig. Efter en lång tuff vecka på jobbet kan det skönt att få bli lite bortskämd med en kväll ute på stan. Italienska restauranger erbjuder vanligtvis mycket mer än bara pizza. Italienarna är även välkända experter på att göra fantastisk god pasta. Ta dig till din närmaste restaurang och dröm dig bort till Rom, Venedig, eller Milano. För visst är det fantastiskt hur smak och doft kan transportera en bort till en annan plats?

 

Glöm inte glassen!

Med lite tur finner man inte bara god mat på en äkta italiensk restaurang. Italienarna råkar även vara grymma på glass, eller som de själva skulle säga – gelato! Efter en explosion av smaker till middag kan det sitta fint med lite kaffe och glass som avslutning på kvällen. Krämig choklad eller uppfriskande citronsorbet – välj själv vilken av favoriterna som sitter bäst. Förhoppningsvis orkar man därefter röra sig hemåt eller vidare ut i natten. Behöver man piggna till kanske ett glas vin kan vara en idé istället för glass. För visst kan italienarna även sitt vin – nämn något de inte kan?