En urmakare bevarar traditioner

28 juli 2020 jonas olsson

Gammalt hederligt hantverk finns fortfarande kvar i vårt land, speciellt när det gäller kvalitetssaker. Om du letar efter en riktig klockexpert, finns det exempelvis en på Väddö norr om Stockholm. Där är man noga med detaljerna och kan både laga och restaurera gamla, värdefulla klockor. Är du intresserad av att behålla en kvalitetsklocka, gör du bäst i att få den lagad av ett proffs.

En urmakare har en gedigen utbildning, och har man dessutom jobbat i många år med allt som gäller klockor, så är det mesta möjligt att fixa. Urmakare hjälper dig om du vill ta vara på en gammal klenod.

 

Ett företag med lång historia

När ett företag som funnits länge tas över av en ny ägare, kommer det in nya influenser och ett nytt sortiment i firman. Samtidigt har ju företaget sin egen historia, med mängder av verktyg, reservdelar och know-how. Det finns också en upparbetad kundkrets och ett gott rykte i branschen. Det finns urmakare där med genuint intresse av att laga och fixa gamla klockor, till exempel fickur, bordsur, väggpendyler och stora golvklockor. Gamla välkända klockmärken och modeller är både en vurm och ett jobb. Du kan säkert få den gamla ärvda klockan reparerad där.

 

 

Inte bara klockbatterier

Har du köpt en dyrbar klocka är det inte roligt att kasta den för att den inte fungerar. Den kan vara ganska ny eller rätt så gammal. Gå till en urmakare istället, så får din klocka ett förlängt liv. Kanske vill du titta vad som finns i gömmorna hos urmakaren. Har du tur finns där något intressant som du kan köpa. Samlar du på äldre klockor, kanske du gör ett fynd och kan komplettera din samling. Det är inte bara klockbatterier man går till en urmakare för. En expert kan göra så mycket mera, så ta gärna kontakt med en sådan.

Fler nyheter