Herman Miller kontorsstolar gör arbetsdagen bekvämare

18 maj 2021 Cecilia Olsson

En bra stol kan vara det som räddar dig från värk och stelhet i bland annat rygg, nacke och axlar. Den som sitter stilla många timmar per dag löper risk för skador och värk i kroppen som kan påverka både arbete och fritid. Det är därmed viktigt att investera i en kontorsstol som är ergonomisk och helst även erbjuder en dynamisk arbetsplats genom att det är möjligt att göra justeringar för att ändra sittposition under arbetsdagen. Det gör att arbetet kan bli både bekvämare och mer produktivt.

Vad ska man leta efter i en kontorsstol?

Det är som sagt viktigt att en kontorsstol är ergonomisk, sök därför efter en stol som ger kroppen stöd på de rätta platserna och som är möjlig att enkelt justera vid behov. Det kan till exempel finnas behov av att höja eller sänka sitsen eller armstöden, det är även en stor fördel om det går att justera ryggstödet och sitsen framåt och bakåt samt tilta sitsen för att få en perfekt vinkel i knävecken. En skön sits som formar sig efter kroppen gör arbetsplatsen extra bekväm.  

Även de mindre detaljerna kan göra skillnad, såsom att ha hjul som är anpassade efter underlaget stolen står på (hårt eller mjukt), vilket gör det lättare att ändra position och kan göra att man slipper sträcka sig efter saker. Även nackstöd kan hjälpa till att avlasta kroppen. 

Världens bästa kontorsstolar till bra pris

Söker man efter en ergonomisk, bekväm och dynamisk sittplats så är Herman Miller kontorsstolar ett mycket bra val. När det handlar om världens bästa kontorsstolar så kan det dock vara lätt att dra slutsatsen att det inte är något man har råd att investera i, men tack vare Valueshop är det möjligt att hitta Herman Miller kontorsstolar till riktigt förmånliga priser. Orsaken till att priset är så bra är för att stolarna blivit använda tidigare, men tack vare noggranna kontroller och justeringar så är det inget som märks på stolens funktion. 

Fler nyheter