Hitta din värmepump

31 maj 2021 jonas olsson

En djungel av uppvärmningsmöjligheter gör inte valet lättare. Ena stunden är du övertygad om att det är solceller du ska ha. Nästa stund överväger du att göra livet lättare med direktverkande el. Men då slår samvetet till och du bestämmer dig för att ett vindkraftverk på taket är det rätta. Eller kanske bör du ändå borra för bergvärme. Det är ändå en värmekälla som är konstant och som gör mycket lite väsen av sig.

Men det är ju också väldigt mysigt med knastret från en braskamin, och du har trots allt gratis ved från din mosters ägor. Usch, varför ska det vara så svårt att välja rätt värmekälla? Sekunden senare trillar du över värmepumpistockholm.nu och känner att du har hittat rätt. Det är helt enkelt ett system som använder sig av luftens temperatur, som kommer bli ditt val framöver. Ett val som nu känns mycket lätt och rätt. En luftluftvärmepump får det bli.  

 

 

En grund och ett komplement

Det är många som sätter in en luftluftvärmepump som ett komplement, även om det redan finns en annan värmekälla. Anledningen till det är att det är ett mycket billigt system som kan sänka värmekostnaderna markant, i vissa hem. Men om du istället använder dig av en luftluftvärmepump, eller någon annan värmepump, så kan du ändå använda dig av ett komplement av något slag. Som en braskamin till exempel.

Braskaminen kan ge den där rejäla höjningen av temperaturen som du kanske vill ha när du varit ute på en lång promenad i vintervädret. Eller så tycker du helt enkelt om mysfaktorn som braskaminen ger. Men som värmekälla i grunden är inte en braskamin ultimat eftersom du måste lägga in nytt bränsle med jämna mellanrum. En svår ekvation när du är iväg på ditt arbete under dagarna. Det är då som värmepumpen ser till att det finns grundvärme.  

Fler nyheter