Hitta en tandläkare i Kista

06 april 2021 william eriksson

Det är många som hoppar över sina tandläkarbesök fast de vet att det inte är bra. Vissa lägger hellre pengarna på ett par nya skor eller en middag, medan andra faktiskt inte har råd. Men det finns även de som undviker att gå till tandläkaren på grund av rädsla och att de känner stort obehag. 

Regelbunden tandvård är bra både för tänderna och plånboken. Struntar man i att gå på kontroller upptäcks inte felen och de förvärras i stället och blir mer omfattande. Inte sällan resulterar det i att man istället måste genomgå större och mer omfattande behandlingar, som då även är mer kostsamma, långdragna och jobbiga. Hur ofta man behöver gå till tandläkaren på kontroller beror på om man tidigare har haft problem med tänderna. Men för de allra flesta räcker det att gå vartannat eller vart tredje år.

Tandläkare specialiserad på tandvårdsrädda

Att undvika att gå till tandläkaren för att man känner obehag eller är rädd för att det ska göra ont är synd. Utvecklingen och tekniken har gått framåt och det ska inte göra ont att gå till tandläkaren. Men är man nervös och känner obehag ska man berätta detta för tandläkaren gärna redan då man bokar tiden. Många tandvårdskliniker som exempelvis Tandläkare Kista är specialutbildade på att behandla patienter som är tandvårdsrädda: https://www.tandlakarekista.se/

Många gånger hjälper det bara att tandläkaren tar extra god tid på sig och noga innan berättar vad som kommer att ske. För vissa kan det vara olika ljud som ger obehag, då kan det hjälpa om man har hörlurar och lyssnar på musik medan behandlingen pågår. I andra fall kan det hjälpa om man har en vän som man känner sig trygg med, med sig som stöd. Men ibland känner man ett så stort obehag att man kan behöva lugnande medel innan behandlingen.

Fler nyheter