I Odenplan finns det akuttandvård för dig

10 augusti 2021 Lily Hansen

Om en tand är skadad så kan du märka det om du har ett eller flera symptom som till exempel kan vara att tanden sitter löst, tanden har ändrat färg, tandköttet blöder, de ilar, en tand gör ont. Det kan även hända att tandköttet runt en tand svullnar upp och det bildas blåsor. Om du märker att någonting inte känns rätt så är det viktigt att du så snabbt som möjligt tar kontakt med en akuttandläkare.

Det finns akuttandläkare på många olika platser runt om i landet och bland annat så finns det akuttandvård i Odenplan som ofta kan ge dig en tid samma dag som du ringer. De erbjuder dig såklart även andra behandlingar inom tandvård och ger dig den bästa möjliga hjälpen i en modern tandvårdsklinik.

 

När du tappat fyllning i en tand

Det kan hända att en fyllning i en tand lossnar och ramlar ut, för det mesta gör det inte ont, men det är viktigt att få den lagad. En tand som är utan fyllning har inget skydd och risken är väldigt stor att bakterier samlas i tanden, det kan leda till en infektion. Om du väntar för länge med att gå till en tandläkare så kan infektionen gå djupare ner i tanden och det kan innebära att du måste rotfylla tanden.

 

 

Om en permanent tand sitter löst

En lös tand som får sitta kvar på sin ursprungliga plats kan läka av sig själv, det kan blöda och göra lite ont. I vissa fall kan du få svårt att äta under den första tiden. Om tanden har flyttat på sig litegrann så kan en tandläkare försöka att sätta tillbaka den genom att fästa den lösa tanden i tänderna bredvid. Det kan göras med hjälp utav tråd och plast och efter ca tre veckor tar tandläkaren bort tråden.

Fler nyheter