Kom närmare naturen hos en förskola i Malmö

28 april 2021 jonas olsson

Livet innan barn bestod av äventyr. Upptäcka och verkligen leva livet. Man vill inte vakna en dag och känna “Varför gjorde man inte detta?”. Av den anledningen tog man äventyren vidare, redan när bebis ploppade ut började man åka ut på små äventyr. Det kändes lite övermodigt att tälta ute direkt. Men lite längre dagsvandringar tog man sig allt an. 

När man känt av så allt funkade, och så man klarade av det, började man även tälta ute. Det var något särskilt att göra det med bebis. Man inser inte hur snabbt tiden går förrän man själv står där med ett barn. Ena dagen säger de sitt första ord, andra dagen tar de sitt första steg, och så vidare. Snart är det dags att lämna på förskola. 

En viktig del i livet 

Som de friluftsmänniskor den familjen är så vill man hålla det uppe. Barnet ska inte spendera hela sina dagar inomhus. I naturen finns det massor att lära, sådana saker man kanske skulle haft mer av även i vanliga skolor. Det finns en förskola i Malmö som fokuserar på utomhustid. 

Den förskolan är helt klart rätt för barnet. Man vill alltid det bästa för sitt barn, och såklart vill man att saker som äventyr och utomhusliv ska gå vidare. Det är ett fint sätt att leva sitt liv på. Lära sig om naturen och respektera olika sorters djur. Man ser många barn och vuxna som är livrädda för en skalbagge, men vad är det att vara rädd för? 

Valet av förskola var både viktigt och rätt. Rädslan att få ett barn som hatar att gå till förskolan var såklart stor. Istället har det blivit en längtan. En längtan att få komma dit nästa dag igen. Att hitta en förskola som perfekt passar ens barn, det är en dröm för alla föräldrar. 

Fler nyheter