Lås för din säkerhets skull

02 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Inte ens förr i tiden fick folk ha sakerna i fred om de inte låste förråd och dörrar. Många relaterar till att ”förr i tiden behövde man inte låsa dörren”. Men redan vikingarna stal saker som inte var inlåsta, så nog har stöldbegärliga saker alltid försvunnit om man inte låste om sig.

Förr i tiden litade man mer på varandra och man hade ett öga på vad som hände hos grannen. I dag är samhället mer individualiserat och man bryr sig mest om sitt eget hem och bo. Det finns givetvis fungerande grannsamverkan på många ställen, det råder det ingen tvekan om. Men den dagen grannsamverkan fallerar och du inte har låst, då gör tillfället tjuven.  

Många säger att de inte har något stöldbegärligt hemma hos sig. Det vet ju inte tjuven, såvida man inte har en offentlig förteckning av alla prylar hemma. Kommer det en tjuv kollar denne av alla dörrar och fönster om de är låsta eller öppna. Så ta alltid för vana att låsa och stänga när du åker hemifrån.

 

lås

Lås ute oknyttet

Ibland kan det bli en försäkringsfråga när det gäller lås vid inbrott. Har du ett tillräckligt säkert lås eller är det lätt att dyrka upp? Om man är osäker på sina lås kan man kontakta https://www.lassmedgoteborg.com/ som kan berätta hur säkert låset är. Det är kanske läge att uppdatera låsen i dörrarna hemma och skaffa ett larm också.

Även här är låssmeder behjälpliga med att installera larm om man önskar det. De vet vilka de svaga punkterna är i ett hem och kan se till att larmet täcker de punkterna. Skulle en inbrottstjuv ändå ta sig in så kommer larmet att berätta det för både grannar och larmcentral. Förhoppningsvis är bra lås och ett larm mer avskräckande än inbjudande och du får ha dina saker ifred.

Fler nyheter