Leksakshäst som barn kan rida själv

12 februari 2022 Jenny Olsson

editorial

En klassisk leksakshäst har sedan urminnes tider varit en av barnens favoritleksaker och nu finns det en uppdaterad variant som är otroligt populär. Den nya leksakshästen PonyCycle är en hästcykel som gör att barnen kan rida omkring på hästen tack vare en mekanism som gör att hästen ”rider” framåt tack vare barnets rörelser.

En leksakshäst som flyger ut från butiken.

Lekakademin har den otroligt populära leksakshästen i sitt sortiment och den hinner knappt landa i lagret innan den lämnar butiken då efterfrågan är enorm. Det som gör hästen till en så populär leksak är att den tack vare sin patenterade mekanism gör att barnet kan hoppa upp på hästryggen och rida iväg helt på egen hand. Barnets rörelser gör att hästen rider framåt och den klarar utan problem skarpa svängar.

Denna leksakshäst är inte bara en otroligt rolig leksak för barnet utan ger även bra träning då barnets egen kraft är det som får hästen att ”rida” framåt. PonyCycle finns i flera utföranden och storlekar så att de ska passa barn i olika åldrar. Den finns till och med i utförandet av en enhörning vilket är väldigt uppskattat av barnen.

leksakshäst

Hästen är som sagt inte bara väldigt rolig för barnen att leka med då den även har många egenskaper som utvecklar barnet. Den hjälper till att utveckla fantasin, grovmotoriken, konditionen, sinnesmotoriken och mycket mer. 

PonyCycle har en mjuk yta av plysch i hög kvalitet och även sköna pedaler som gör att bara fötter kan trampa runt utan problem. Hästen kör helt utan batterier och några skadade golv behöver man inte oroa sig över då den är utrustad med mjuka gummihjul. Hästen går utmärkt att använda både inom- och utomhus.

Lekakademin har ett fantastiskt utbud av utvecklande leksaker och PonyCycle är en väldigt populär del av sortimentet. Besök butiken och kolla in det otroliga utbudet.

Fler nyheter