Smultronställen och boende

Planera sin semester är kul oavsett om du ska göra dagsutflykter eller göra en längre resa. Det är inte bara under sommaren som Sverige levererar utan varje årstid har sin charm. För den som gillar kultur och natur är Sverige fantastiskt att resa runt i. Det finns de klassiska resmålen som Göteborg och Stockholm men det finns även smultronställen som är lätta att missa. Här presenteras två smultronställen med fokus på skärgård och natur.

 

 

Smultronställen

Roslagen är en pärla där friluftslivet är i centrum. Du kan även hyra cyklar och hästar så det finns ingen brist på aktiviteter. Vill du lära dig mer om Roslagen finns det gott om guidade vandringar.

En oväntad oas är Blekinge som kallas Sveriges trädgård. Karlskrona är en gammal militärstad som är uppbyggd på öar så vart du än vänder dig har du havet. Staden bjuder på kultur med fina museum som även har något för de minsta. En kulturskatt är stenhuggarön Tjurkö som erbjuder guidade vandringar som tar dig genom stenhuggarnas hårda liv.

 

Boende

När det kommer till boende är det enkelt att hitta boende i alla prisklasser. Roslagen har många bra boenden och campingar. Du kan även välja att bo på lantgård som erbjuder olika former av aktiviteter knutna till dina intressen. Gillar du ridning så titta in på https://www.hagastall.se/, en gård i Herräng med bra recensioner som erbjuder ridning för hela familjen. Här finns även möjlighet till bastukvällar och turer med häst och vagn.

Karlskrona har också många olika boenden där kan du hyra rum i en ombyggd fyr vilket är en upplevelse för barn och vuxna. I skärgården finner du campingar där du kan vakna och se ut över ett spegelblankt hav. Blekinge har även flera exklusiva och romantiska herrgårdar som passar för vuxna som vill unna sig det lilla extra.