Staycation – Skippa utlandsresan och upplev Sverige

Staycation är ett ord som uppkom för några år sedan. Det syftar på att semestra i sin egen stad eller sitt eget land. Det är ett klimatsmart såväl som plånboksvänligt sätt att semestra på, samtidigt som det kanske leder till att du börjar se på din hemstad eller Sverige i stort med nya ögon.

 

 

Bo på hotell i Sverige

Sverige har mycket att erbjuda. Utöver en natur att vara stolt över och många vackra stränder, kryllar det av sevärdheter, museum och nöjesparker från norr till söder. Dessutom finns det fantastiska hotell landet över, i alla prisklasser. I regel har svenska hotell en högre standard än hotell i andra europeiska länder, även om du semestrar med en budget. Så varför inte ta bilen eller båten och ge dig ut på en lite roadtrip genom Sverige? Antingen på egen hand, med din familj eller kompisgänget. Det kommer garanterat bli en succé!

 

En vacker svensk stad värd ett besök är Gävle. Gävle ligger i Gästrikland och har genom historien varit en viktig hamnstad. Djur -och nöjesparken Furuvik ligger inom kommunen och staden har dessutom ett rikt kulturliv som passar de flesta. 

 

Boka hotell 

Att boka hotell kan vara en utmaning. En bra utgångspunkt är att fundera på sina behov och önskemål. Vill man ha rumsservice tillgänglig dygnet runt? Eller är man snarare sugen på något enklare, kanske beläget nära skogen? Oavsett vad man är på jakt efter är det värt att spendera en timme eller två med att göra research och försöka hitta något som passar just ens egna behov alldeles perfekt. 

 

Ett hotel i Gävle är Hotel aveny B & B. Det är ett hotell med rum i olika storlekar beläget ett stenkast från det bästa Gävle har att erbjuda i restaurang, nöjes -och shopping väg. De erbjuder dessutom flera paketerbjudanden såsom ett Furuvikspaket. Läs mer om hotellet och boka rum här: http://hotelaveny.eu/