Tacka pumpservicen i Helsingborg

11 november 2021 patrick pettersson

editorial

Helsingborg. Sundets Pärla. Porten till kontinenten, som den kallas. Hamnstaden med färjorna till Helsingör, den smalaste platsen i hela Öresund. Fotbollsstjärnorna Henrik Larsson, Andreas Granqvist och Caroline Segers hemstad. Här finns Helsingborgs IF och Olympia. Här finns den resliga Kärnan med medeltida anor. Här finns Sofiero, Pålsjö slott och vita stränder. Men i Helsingborg finns mer. Som till exempel pumpar och pumpservice.

Du kanske tänker att pumpar och pumpservice inte är någonting som gör en stad unik. Att det är varor och tjänster som man bör kunna hitta i varenda stad i Sverige. Kanske. Men kanske hittar du inga pumpar som de i Helsingborg. Kanske hittar du ingen pumpservice som den i Sundets Pärla. Det kanske är någonting med vattnet i nordvästra Skåne som gör att både pumparna och servicen kopplad till pumparna håller en helt annan klass än i andra städer.

image

Utan pumpar – inget lim

Det där är dock kunskap man verkar behöva söka upp själv. Det står inte på Helsingborgs stads hemsida. Det står inte i Helsingborgs Dagblad. Det står inte i de broschyrer om Helsingborg du kan hitta på turistinformationen. Men det borde kanske göra det. Den dagen som industrierna i Helsingborg gör en egen broschyr, då lär det minsann stå en hel del om pumpar. De är nämligen otroligt viktiga, till och med fundamentala, för stadens industri.

Utan Helsingborgs pumpar hade du till exempel inte kunnat köpa något lim i hobbybutikerna. Det är en av pumparnas förtjänster nämligen. Att kunna transportera trögflytande vätskor. Pysseldagarna hade blivit väldigt innehållslösa.

Och utan pumpservice i Helsingborg hade antagligen den transporten stannat av vid något skede när pumparna till slut sjungit på sista refrängen. Men tack vare pumpservicen kan pumparna både repareras, justeras och bytas ut till en helt ny pump. Du som helsingborgare har alltså mycket att tacka pumparna och pumpservicen i staden för.

Fler nyheter