Tillbaka till framtiden med gitarren från https://www.danguitar.se/

12 oktober 2021 Mikael Barani

editorial

Har man väl blivit biten av att spela gitarr är det sällan den passion lämnar en. Visst, man åldras och kanske får instrumentet en annan betydelse i livet när man inte längre kan lägga ned timmar om dagen på att lira. Samtidigt finns den där – som en kompanjon som man kan plocka upp när man är får lust.
En vän.

Att komma hem igen

Ibland kan det till och med gå år innan man börjar spela igen. Kanske är det så att tillvaron ställer andra krav på en under ett tag och spelandet får stå tillbaka. Det kan ju gälla alla intressen, inte bara musiken.
Tids nog kommer dock det där suget tillbaka och plötsligt börjar man leta i förrådet efter caset med guran.

Ofta kan man behöva byta strängar och kanske ge gitarren lite TLC innan den faktiskt visar upp sig från sin bästa sida. Tid och förvaring har en förmåga att liksom nöta ned ett instrument.
Ibland kan det ju också vara så att man får anledning att fundera lite över hur väl man har tagit hand om sin gamle vän. Kanske har alla de där åren tagit ut sin rätt?

Som tur är går det alltid att få hjälp på https://www.danguitar.se/ – oavsett om man letar efter nya delar till gitarren eller efter ett helt nytt instrument.
För ibland kan det ju vara så att en ny gitarr också skänker en helt ny inspiration. 

På det sättet kan en gitarr vara mer än en bit trä med strängar och elektronik. Det kan vara lite av en musa som verkligen får en att vilja utforska ens kreativa potential.
Naturligtvis är det helt upp till en själv hur långt man vill gå på den resan. Det är bara disciplinen och fantasin som sätter stopp för möjligheterna gällande vad man kan uppnå musikaliskt.

Fler nyheter