Uppgradera din lastbil

28 juli 2020 jonas olsson

Bilar och andra fordon är fantastiska uppfinningar. De tar oss dit vi vill och ibland tar de oss dit vi inte vill. De rymmer vårt bagage och de rymmer last av oändligt många olika slag. De är snabba och effektiva. För att fungera behöver de dock en hel del omsorg och ibland även lite mer än så. Inga fordon fungerar utan energikälla och för att motor och andra system ska fortsätta fungera bra behövs det service. Sedan händer det ingen önskar – någon reservdel ger upp kampen mot tiden och behöver bytas. Dags för besök på verkstan!

Kontroller förebygger problem

När du är proffs och kör lastbil som yrke vet du redan hur viktigt det är att se över ditt fordon regelbundet. Bränslepåfyllning är bara början. Däcken behöver kontrolleras så att de har rätt tryck och sitter som de ska. Oljan behöver också kollas och eventuellt behövs det påfyllning. De flesta chaufförer går en runda och kontrollerar det uppenbara innan dagens arbetspass börjar. Det är en god vana och förhindrar en del olyckor. Regelbunden service och byte av reservdelar är nödvändiga åtgärder men kan aldrig helt ersätta den dagliga översynen. Beroende på hur mycket lastbilen körs får man anpassa antalet kontroller och servicetillfällen.

 

 

Att handla reservdelar

Om du är egenföretagare med åkeri har du säkert redan ett litet lager med reservdelar upplagt. Du vet vad som brukar gå åt och behöver inte ödsla tid på att åka och handla. För alla andra tillfällen finns det reservdelar lastbil i jönköping

Där hittar du allt du behöver för att hålla din lastbil i topptrim. Reservdelar för din motor och för ditt avgassystem. Allt du behöver till chassit. Du förser hydrauliken och liften med allt som behövs för en felfri funktion. En fungerande lastbil i bästa skick är viktigt för trafiksäkerheten, dina medarbetare och för din ekonomi. Snåla aldrig med det!

Fler nyheter