Vad betyder familjerätt?

Vad betyder familjerätt?

Som privatperson är det svårt att gå genom livet utan att någon gång känna behov av trygghet för sig själv och sina nära eller vilja veta att allt går rätt till då till exempel en relation tar slut. Det är i dessa skeden som man kan ha behov av familjerätten, som är en del av civilrätten och som reglerar precis det som rör familjen. Man kan ta hjälp av Familjerätt i Malmö vid livets alla skeden som giftermål, skilsmässor, bodelning, vårdnadstvister, arv, underhåll och testamenten. Det kan vara skönt att anlita familjerätten både om man är sams och när man inte är det, för att undvika oklarheter i framtiden.

 

 

Familjerättsadvokat

 

Jurister och advokater specialiserar sig gärna inom ett visst område, precis som till exempel ingenjörer och läkare. Det inger förstås extra trygghet för den som anlitar en advokat att veta att den är kunnig just inom det område man behöver hjälp med. När det gäller familjerätt så är det också oftast starka känslor inblandade och det kan vara svårt att hålla ett lugn och se den stora bilden. Det är inte heller ovanligt att man redan innan något skett anlitar en familjerättsadvokat för konsultativa tjänster. Det är tryggt att veta vad som gäller om det värsta skulle hända.

 

Rådgivning

 

Att någon gång sätta sig ner med en familjerättsadvokat är något alla borde göra även om man inte har en familj. Alla lämnar till exempel något efter sig vid bortgång och för att kunna styra över vart alla tillhörigheter ska falla så behövs ett testamente. Har man en familj så kan det vara skönt att i förväg också få veta vilka rättigheter och skyldigheter som man har. Kanske behöver ett äktenskapsförord skrivas eller så kanske det är en god idé att redan vid barnets födsel komma överens om hur man ska lösa alla detaljer om relationen skulle gå i kras.