Vikten av att besikta ett träd: Vad man ska leta efter

29 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Håll trädet friskt

När du besiktar ett träd finns det många saker att titta efter. Du vill försäkra dig om att trädet är friskt och inte har några sjukdomar eller skadedjur. Du måste också kontrollera om det finns skador som orsakats av stormar eller andra olyckor. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad du bör titta efter när du inspekterar ett träd. Vi kommer också att ge några tips om hur du underhåller dina träd så att de håller sig friska och ser bra ut!

image

Kontrollera om det finns sjukdomar

Det första du vill göra när du inspekterar ett träd är att kontrollera stammen för att se om den har några tecken på skador. Det kan vara allt från sprickor och klyftor till blåmärken och sår. Om du ser några skador är det viktigt att låta en certifierad arborist utvärdera trädet så snart som möjligt.

Därefter bör du kontrollera grenarna för att se om det finns några tecken på skador. Det kan handla om brutna eller hängande grenar, sprickor och klyftor. Om du ser något av detta är det viktigt att låta en arborist utvärdera trädet.

Därefter bör du kontrollera löven för att se om det finns några tecken på skador. Det kan vara allt från bruna fläckar till vissnande eller skivbildning. Om du ser något av dessa är det viktigt att låta en arborist utvärdera trädet.

Slutligen bör du kontrollera rötterna för att se om det finns några tecken på skador. Det kan handla om allt från sprickor och klyftor till frilagda rötter. Om du ser några skador är det viktigt att låta en arborist utvärdera trädet så snart som möjligt. Du kan läsa mer om trädbesiktning på https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-malmoe och de hjälper dig gärna om du har några frågor eller behöver hjälp.

Genom att följa dessa tips kan du se till att dina träd är friska och ser bra ut! Tack för att du läste och hoppas du gillade detta blogginlägg!

Fler nyheter